Sočni ljubičasti plodovi su na svim tezgama na pijacama. Ako ste ljubitelj ovog voća iskoristite dok ga ima i napravite ukusne i sočne lažne knedele sa šljivama. Prave se mnogo brže od običnih jer nema kuvanja krompira i pravljenja testa.
Sastojci:
- oko 1 kg šljiva (očišćenjih od koštica)
Prvi fil:
- 350 g prezli
- 100 g šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- 100 ml ulja
- 2 kašike cimeta
Drugi fil:
- 1 l mleka
- 150 g šećera
- 1 prašak za pecivo
- 2 kesice vanilin šećera
- 1 jaje
- 160 g griza
- 90 g maslaca
Priprema:
Pomešajte prezle, šećer, vanilin šećer, cimet i ulje. Ostavite po strani prvi fil.
Za drugi fil odvojiti 300 ml mleka i pomešati sa šećerom, vanilinim šećrom,praškom za pecivo, jajetom i grizom. 700 ml mleka staviti da provri, pa dodati prethodnu smesu i kuvati dok se ne zgusne. U vruće na kraju dodati maslac i sjediniti.
U pleh sipati polovinu smese sa prezlama, zatim poređati šljive (prepolovite ih i ređajte unutrašnjom stranom ka dole), pa drugi fil i na kraju ostatak smese sa prezlama. Peći na 180 stepeni oko 45 minuta do sat vremena. Sačekati da se prohladi i služiti.
Izvor: Stvar ukusa/milas_homemade_
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem