Iskoristite sezonu bresaka i napravite odličan kolač od svega par sastojaka. Elegantan i ukusan, a baš se lako pravi. Preko keksa samo sipajte fil koji ste umutili, poređajte breskve i prelijte želatinom. To je sva nauka, a najbolje od svega je što namirnice za ovaj kolač uopšte nisu skupe.
Sastojci:
- 200 g piškota
- 200 ml mleka
Za fil:
- 500 ml slatke pavlake
- 100 g šećera u prahu
- 200 g breskvi
Za dekoraciju:
- 300 g breskvi
- 250 ml hladne vode
- 15 g želatina
Priprema:
Piškote umočite u mleko i poređajte u vatrostalnu posudu. Slatku pavlaku umutite sa šećerom u prahu, pa dodajte sitno seckane breskve kojima ste prethodno oljuštili kožicu. Sipajte fil preko keksa. Preko poređajte breskve koje ste isekli na kriške. Želatin pomešajte sa vodom i ostavite da nabubri 15 minuta. Otopite na pari i sipajte preko voća. Ostavite u frižideru nekih 3 sata.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE