KAPUĆINO TORTA: Tri sloja koja se savršeno uklapaju - pozavideće vam i najbolji poslastičari (VIDEO)

U raskošnom ukusu ove poslastice uživaće svi sladokusci.

Printscreen/Youtube/Przepiski

Predstavljamo vam recept za kremastu poslasticu koja se veoma brzo pravi, a naročito će se dopasti onima koji vole slatkiše s aromom kafeKapućino torta je veoma jednostavan desert za pripremu. Sastoji se od 3 sloja, prvi je keks, drugi fil od slatke pavlake, a treći je kapućino smesa. Ova torta biće savršen dodatak vašoj omiljenoj kafi. Možete je pripremiti za svaku priliku, pa čak i za praznike. Sigurni smo da će se dopasti vašim gostima.

  • Sastojci:
  • 12 kakao keksa
  • 1 providni žele
  • 250 ml tople vode
  • 500 ml slatke pavlake
  • 1 kašika šećera u prahu
  • 60 g čokoladnog kapućina u prahu
  • 1 kašičica želatina
  • 40 ml vrele vode
  • 50 g crne čokolade

Priprema:

Providni žele rastvoriti u 250 ml vrele vode, ostaviti da se ohladi. Ohlađenu slatku pavlaku sa dodatkom šećera u prahu umutiti u čvrstu penu. Zatim podelite fil na 2 delaU jedan deo sipajte ohlađen žele, muteći na maloj brzini. Pleh dimenzija 20×20 cm obložite papirom za pečenje. Stavite kakao keks na dno. Na keks namazati pripremljenu fil sa želeom. Stavite sve u frižider da se stegne. Kašičicu želatina rastvorite u 40 ml vrele vode. U drugi deo fila dodati 60 g čokoladnog kapućina i uliti ohlađen želatin. Pripremljenu smesu sipajte na tortu. Pospite vrh torte rendanom crnom čokoladom. Stavite sve u frižider na nekoliko sati.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE