Pred vama je recept za brzu i jednostavnu tortu sa keksom koja se ne peče. U fil se dodajte banana i bobičasto voće što je čini laganom i osvežavajućom, tako da se nećete zadržati na jednom parčetu.

  • Sastojci:
  • 1 l mleka
  • 50 g putera
  • 5 jaja
  • 200 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 50 g skroba
  • 220 g krem sira
  • 1 banana
  • 100 g bobičastog voća
  • 250 g petiti ber keksa
  • šećer u prahu za ukrašavanje

Priprema:

Dno kalupa obložite keksom. U šerpu sipajte litar mleka, stavite na šporet, dodajte puter i mešajte da se otopi. Jaja umutite sa šećerom, vanilinim šećerom i skrobom. Dobijenu smesu sipajte u vruće mleko. Mešajte žicom dok ne počne da se zgušnjava. Prebacite u činiju pa umešajte pasiranu bananu. Dodajte i bobičasto voće i krem sir pa sve izmešajte varjačom. Fil sipajte preko keksa. Poravnajte pa stavite odozgo još jedan red keksa. Stavite u frižider na 3 sata. Pospite šećerom u prahu.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE