Pred vama je recept za brzu i jednostavnu tortu sa keksom koja se ne peče. U fil se dodajte banana i bobičasto voće što je čini laganom i osvežavajućom, tako da se nećete zadržati na jednom parčetu.
- Sastojci:
- 1 l mleka
- 50 g putera
- 5 jaja
- 200 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 50 g skroba
- 220 g krem sira
- 1 banana
- 100 g bobičastog voća
- 250 g petiti ber keksa
- šećer u prahu za ukrašavanje
Priprema:
Dno kalupa obložite keksom. U šerpu sipajte litar mleka, stavite na šporet, dodajte puter i mešajte da se otopi. Jaja umutite sa šećerom, vanilinim šećerom i skrobom. Dobijenu smesu sipajte u vruće mleko. Mešajte žicom dok ne počne da se zgušnjava. Prebacite u činiju pa umešajte pasiranu bananu. Dodajte i bobičasto voće i krem sir pa sve izmešajte varjačom. Fil sipajte preko keksa. Poravnajte pa stavite odozgo još jedan red keksa. Stavite u frižider na 3 sata. Pospite šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus