Isprobajte recept za keks tortu koji se ne peče i koji se lako i jednostavno priprema. A ukoliko želite da je ukrasite kao da ste je upravo kupili u poslastičarnici iskoristite kuhinjsko rende i rezultat će vas oduševiti.
- Sastojci:
- Za podlogu:
- 300 g mlevenog keksa
- 120 g putera
- Za fil:
- 300 ml slatke pavlake
- 300 ml mleka
- 130 g šećera u prahu
- 15 g vanilin šećera
- 80 g pudinga sa ukusom vanile
- Za dekoraciju:
- kakao
Priprema:
Mleveni keks pomešajte sa otopljenim puterom i utisnite na dno kalupa. Stavite u frižider na pola sata dok pripremate fil. Slatku pavlaku umutite sa mlekom, šećerom u prahu, vanilinim šećerom i pudingom. Umutite tako da dobijete čvrst fil. Njega sipajte preko keksa. Ostavite u frižideru sat vremena. Nakon toga uzmite rende i uz pomoć najširih zubaca dekorišite tortu, kako sa strane, tako i odozgo. Koristite iste pokrete kao kada biste ukrašavali viljuškom. Pospite kako prahom odozgo.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem