Isprobajte recept za keks tortu koji se ne peče i koji se lako i jednostavno priprema. A ukoliko želite da je ukrasite kao da ste je upravo kupili u poslastičarnici iskoristite kuhinjsko rende i rezultat će vas oduševiti.
- Sastojci:
- Za podlogu:
- 300 g mlevenog keksa
- 120 g putera
- Za fil:
- 300 ml slatke pavlake
- 300 ml mleka
- 130 g šećera u prahu
- 15 g vanilin šećera
- 80 g pudinga sa ukusom vanile
- Za dekoraciju:
- kakao
Priprema:
Mleveni keks pomešajte sa otopljenim puterom i utisnite na dno kalupa. Stavite u frižider na pola sata dok pripremate fil. Slatku pavlaku umutite sa mlekom, šećerom u prahu, vanilinim šećerom i pudingom. Umutite tako da dobijete čvrst fil. Njega sipajte preko keksa. Ostavite u frižideru sat vremena. Nakon toga uzmite rende i uz pomoć najširih zubaca dekorišite tortu, kako sa strane, tako i odozgo. Koristite iste pokrete kao kada biste ukrašavali viljuškom. Pospite kako prahom odozgo.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus