Isprobajte recept za keks tortu koji se ne peče i koji se lako i jednostavno priprema. A ukoliko želite da je ukrasite kao da ste je upravo kupili u poslastičarnici iskoristite kuhinjsko rende i rezultat će vas oduševiti.

  • Sastojci:
  • Za podlogu:
  • 300 g mlevenog keksa
  • 120 g putera
  • Za fil:
  • 300 ml slatke pavlake
  • 300 ml mleka
  • 130 g šećera u prahu
  • 15 g vanilin šećera
  • 80 g pudinga sa ukusom vanile
  • Za dekoraciju:
  • kakao

Priprema:

Mleveni keks pomešajte sa otopljenim puterom i utisnite na dno kalupa. Stavite u frižider na pola sata dok pripremate fil. Slatku pavlaku umutite sa mlekom, šećerom u prahu, vanilinim šećerom i pudingom. Umutite tako da dobijete čvrst fil. Njega sipajte preko keksa. Ostavite u frižideru sat vremena. Nakon toga uzmite rende i uz pomoć najširih zubaca dekorišite tortu, kako sa strane, tako i odozgo. Koristite iste pokrete kao kada biste ukrašavali viljuškom. Pospite kako prahom odozgo.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE