Od samo par sastojaka možete da napravite preukusan čokoladni kolač sa keksom. Poslastice bez pečenja koje se prave sa keksom i filom po želji postaju sve popularnije. Danas ljudi imaju sve manje vremena, pa su ovakvi kolači postali apsolutni hit, a još jedan plus je što su sastojci jeftini. Uživajte!
- Sastojci:
- 1 jaje
- 80 g šećera
- 1,5 kašika kukuruznog skroba
- 1 kašika kakaoa
- 500 ml mleka
- 30 g putera
- 200 g keksa
- 60 g bele čokolade
- 4 kašičice ulja
Priprema:
Umutite jaje sa šećerom, pa dodajte skrob i kakao. Sve dobro sjedinite. Zatim sipajte mleko i dobro promešajte. Kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Sklonite sa šporeta i dodajte puter, pa mešajte dok se ne otopi. U kalup sipajte keks, pa preko pola fila, opet keks, pa preostali fil. Poravnajte i pokrijte, pa stavite u frižider na sat vremena. Istopite belu čokoladu sa uljem i sipajte preko kolača, pa poravnajte. Vratite u frižider na 10 minuta da se stegne.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE