Kada želite da se zasladite, naš je predlog da napravite najkremastiji čokoladni kolač.Podloga je od oreo keksa preko koje ide najlepši čokoladni mus, a na kraju se preliva ganašom sa 2 vrste čokolade. Topi se u ustima, a priprema je jednostavna, pa ne postoji šansa da vam ne uspe. Odličan je predlog i kada vam se najave gosti.
- Sastojci:
- 80 g oreo keksa
- 40 g putera
- Za fil:
- 180 g čokolade
- 140 ml mleka
- 250 ml slatke pavlake
- Za ganaš:
- 50 g tamne čokolade
- 50 g mlečne čokolade
- 100 ml mleka
Priprema:
Izvadite beli krem iz oreo keksa, pa keks izblendirajte. Pomešajte sa istopljenim puterom, pa utisnite u kalup. Istopite čokoladu sa mlekom, pa dodajte umućenu slatku pavlaku i sjedinite mikserom. Sipajte preko keksa i poravnajte. Stavite u frižider dok pravite ganaš. Istopite čokolade sa mlekom i prelijte preko fila. Stavite u frižider 15 minuta da se stegne.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus