Torte i kolači koji se ne peku domaćice sve češće prave, jer uspevaju bukvalno svima. Za ovaj kolač će vam biti potrebne piškote, a preko njih premažite 2 različita fila, jedan skroz kremasti, a drugi sa komadićima voća i sve to ukrasite želeom. Lagana i osvežavajuća poslastica idealna je za sve prilike, a kombinacija sastojaka je savršena.
- Sastojci:
- 300 g piškota
- 150 ml soka od pomoradnže
- Za fil:
- 900 ml mleka
- 2 kesice pudinga od vanile
- 200 g šećera
- 250 g putera
- 500 ml slatke pavlake
- 100 g šećera u prahu
- 1 kesica kremfixa
- 150 g jagoda
- Za žele od jagoda:
- 100 g šećera u prahu
- 200 g jagoda
- 10 g želatina
- 50 ml vode
Priprema:
Piškote umočite u sok, a onda poređajte u tepsiju. Pomešajte malo mleka sa pudingom od vanile i šećerom, a preostalo sipajte u šerpu. Kada se zagreje dodajte smesu sa pudingom. Dobro promešajte da ne ostanu grudvice, pa kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. Dodajte u smesu umućeni puter sobne temeprature, pa sjedinite mikserom. Sipajte preko keksa i poravnajte. U slatku pavlaku dodajte kremfix i šećer u prahu, pa umutite. Dodajte seckane jagode, a onda lagano umešajte. Zatim sipajte preko fila od pudinga, pa poravnajte i ohladite u frižideru 15 minuta. Želatin rastvorite sa vodom, pa ostavite da nabubri. U blenderu usitnite jagode sa šećerom u prahu, a onda dobijenoj smesi dodajte želatin istopljen na pari. Dobro promešajte i sipajte preko fila sa jagodama. Ohladite u frižideru sat vremena.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoje RECEPTE ZA NAJLEPŠE USKRŠNJE SPECIJALITETE i osvojite VREDNE NAGRADE