Sve popularniji postaju kolači koje se prave sa keksom, jer uspevaju i potpunim početnicima u kuhinji, pa samim tim i pravljenje poslastica nikada nije bilo lakše. Predlažemo vam da probate i ovaj fantastičan recept za čokoladni kolač sa keksom koji se preliva čokoladnom glazurom. Ova ledena poslastica će se svima dopasti.
- Sastojci:
- 1 jaje
- 80 g šećera
- 30 g kukuruznog skroba
- 500 ml mleka
- 100 g čokolade
- 30 g putera
- pakovanje keksa (25 komada)
- Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 1-2 kašike ulja
Priprema:
Umutite šećer sa jajetom, pa dodajte skrob i malo mleka. Mutite dok ne nestanu grudvice, pa sipajte preostalo mleko. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Na kraju dodajte čokoladu i puter i mešajte dok se ne istopi. Sipajte polovinu smese u vatrostalnu posudu koju ste obložili providnom folijom, pa poređajte keks, ali uspravno. Sipajte i preostali fil, pa poravnajte. Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na 2-3 sata. Izvadite kolač na tacnu, pa prelijte čokoladom koju ste istopili sa uljem. Ostavite u zamrzivaču još 15 minuta da se stegne.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa