Na internet sajtu TasteAtlas, argentinska čokoladna torta je proglašena za najbolji desert na svetu! Ova čokoladna torta je brzo postala popularna u celom svetu, a pravi se baš lako. Ređaju se slojevi keksa i predivnog fila koji se sastoji od karamel krema i krem sira. Na kraju se ukrašava krupno rendanom čokoladom. Najbolje od svega je što se fil ne kuva, već je gotov za 5 minuta, a za čitavu tortu je potrebno oko 15 minuta. Najteži deo je čekanje da se ohladi.
- Sastojci:
- 500 g kakao keksa
- 650 g krem sira
- 650 g dulce de leche (karamel krem)
- 1 kašičica instant kafe
- 1 šolja mleka
- 50 g čokolade
Priprema:
Pomešajte karamel krem i krem sir i dobro sjedinite. Ostavite malo fila sa strane za dekoraciju. Mleko zagrejte, pa sipajte kafu i razmutite. Keks umočite u kafu i ređajte u tepsiju. Premažite filom, pa poređajte još jedan sloj keksa i tako ređajte dok ne dobijete pet slojeva. Poslednji sloj treba da bude keks. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru najmanje 6 sati, a najbolje je preko noći. Izvadite tortu iz tepsije i premažite filom koji ste ostavili sa strane. Pospite rendnaom čokoladom.
Napomena: Dulce de leche možete da kupite u bolje snabdevenim prodavnicama.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa