Čokoladnim tortama niko ne može da odoli, ali ne zna svako da ih spremi, pogotovo ako treba više kora ili neki komplikovani fil. Mi va predlažemo da isprobate ovaj jednostavan recept za čokoladnu tortu koji uspeva i početnicima u kuhinji. Sve što treba da uradite jeste da umutite sastojke i ispečete.
- Sastojci:
- 250 g maskarpone sira
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 3 jajeta
- 60 g šećera
- 200 čokolade
- 40 g brašna
- mrvice čokolade
Priprema:
Umutite maskarpone, jaje i vanilu. Zatim postepeno dodajte i preostala jaja i nastavite da mutite. U dobijenu smesu dodajte i šećer i sjedinite mikserom. Dodajte istopljenu čokoladu i umutite, pa dodajte brašno i sjedinite mikserom. Sipajte u kalup koji ste nauljili i posuli brašnom, pa poravnajte. Pospite mrvicama čokolade i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Najmekše kiflice sa krem sirom i suvim grožđem
Pileći ragu u sosu od belog vina
Čokoladna torta sa karamelom
Bečke šnicle sa sosom od pečuraka, klasik koji svi vole
Kajzerice bez brašna