Čokoladnim tortama niko ne može da odoli, ali ne zna svako da ih spremi, pogotovo ako treba više kora ili neki komplikovani fil. Mi va predlažemo da isprobate ovaj jednostavan recept za čokoladnu tortu koji uspeva i početnicima u kuhinji. Sve što treba da uradite jeste da umutite sastojke i ispečete.
- Sastojci:
- 250 g maskarpone sira
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 3 jajeta
- 60 g šećera
- 200 čokolade
- 40 g brašna
- mrvice čokolade
Priprema:
Umutite maskarpone, jaje i vanilu. Zatim postepeno dodajte i preostala jaja i nastavite da mutite. U dobijenu smesu dodajte i šećer i sjedinite mikserom. Dodajte istopljenu čokoladu i umutite, pa dodajte brašno i sjedinite mikserom. Sipajte u kalup koji ste nauljili i posuli brašnom, pa poravnajte. Pospite mrvicama čokolade i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus