Sitni kolači su ukras svake svečane trpeze, a oni koju u sebi sadrže kokos gosti odmah razgrabe. Predlažemo vam i da se počastite predivnim letnjim kolačima koji ne samo da su ukusni, već su i dekorativni. Na mekane čokoladne biskvite se stavljaju ledene poplulopte od kokosa punjene nutelom i na kraju se posipaju kokosom. Nikad bolja kombinacija sastojaka, a priprema nimalo zahtevna.

  • Sastojci: 
  • Za fil: 
  • 25 ml vode 
  • 4 g želatina 
  • 300 ml slatke pavlake 
  • 50 g šećera u prahu
  • 30 g kokosa 
  • 100 g nutele 
  • Za koru: 
  • 3 jajeta 
  • prstohvat soli
  • 80 g šećera
  • 30 ml ulja 
  • 50 ml mleka 
  • 80 g brašna 
  • 20 g kakaoa 
  • 1 kašičica praška za pecivo 
  • kokos

Priprema:
Pomešajte želatin sa vodom, pa ostavite da nabubri nekih 10 minuta. Zatim umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, pa dodajte kojoj i promešajte. Otopite želatin na pari i dodajte u smesu. Dobro sjedinite i sipajte u kesu za zamrzivač, pa isecite rupu. Fil sipajte u gumeni kalup (koji liči na onaj za mafine), pa kašikom lepo rasporedite i napravite rupu u koju ćete sipati nutelu. Preko sipajte još fila i poravnajte. Stavite u zamrzivač na sat i po. Penasto umutite jaja sa prstohvatom soli, pa sipajte mleko i ulje i sjedinite mikserom. Zatim dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i kakaom i lagano sjedinite. Sipajte u pleh obložen pek papirom i poravnajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 10-12 minuta. Okruglim kalupom napravite oblike i svaku koru premažite mlekom. Na svaku koru stavite poluloptu od kokosa i ostavite na sobnoj temperaturi nekih 15 minuta, pa pospite kokosom. 

BONUS VIDEO: 

instagram/cookistwow  kokos kuglice sa lešnicima

Izvor: Stvar ukusa