Sitni kolači su ukras svake svečane trpeze, a neki od najpoznatijih su rafaelo kuglice i ruske kape. Ako ste i vi ljubitelj ovih kolača, onda obavezno isprobajte i ovaj recept, jer je on spoj dve čuvene poslastice od kokosa. U pitanju je kolač od mekanog biskivata, a preko je beli fila sa nutelom. Na kraju se ukrašava kokosom. Nikad bolja kombinacija sastojaka, a priprema nimalo zahtevna. 

  • Sastojci:
  • 2 jajeta 
  • prstohvat soli
  • 70 g šećera 
  • 100 ml ulja 
  • 1 kesica vanilin šećera 
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 200 ml mleka 
  • 180 g brašna 
  • 1 kašika kakaoa 
  • 16 g praška za pecivo 
  • 250 g maskarpone sira 
  • 300 ml slatke pavlake 
  • 1 kašika šećera u prahu 
  • 40 g kokosa 
  • nutela 
  • Za dekoraciju: 
  • kokos

Priprema: 
Penasto umutite jaja sa šećerom, vanilin šećerom i prstohvatom, pa dodajte ulje i mleko i sve sjedinite mikserom. Zatim u drugoj posudi pomešajte prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo. Sjedinite obe smesi i dodajte ekstrakt vanile. Sipajte na pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15 minuta. Umutite slatku pavlaku sa maskarpone sirom i šećerom u prahu. Dodajte kokos i promešajte. Okruglim kalupom vadite oblike iz testa, pa premažite mlekom. Fil sipajte u špric za kolače, pa sipajte preko, ali ostavite rupu u sredinu u koju ćete sipati nutelu. Preko ide još jedan sloj fila. Pospite kokosom.

Izvor: Stvar ukusa