RAFAELO TIRAMISU SA KOKOSOM: Lagan i kremast kolač koji se brzinski priprema

Umesto originalnog napravite rafaelo tiramisu sa kokosom. Ukus je odličan, a super je i kao posluženje za Novu godinu.

Printscreen/YT/StayBitter

Tiramisu je čuveni italijanski kolač, a tačno poreklo ni dan danas nije poznato. Ukus i kremasta tekstura oduševljavaju ljude širom sveta, a ni priprema nije komplikovana. Ako volite da jedete tiramisu i ovaj recept će vam se dopasti jer je kombinacija 2 čuvena kolača. Napravite rafaelo tiramisu sa kokosom i oduševite ukućane ili goste, a ako volite da isprobavate drugačije ukuse u čuveni kolač možete da dodate i višnje.

Sastojci:

  • 4 kutije pojedinačnih piškota
  • 500 g maskarpone sira
  • 250 ml mlečne slatke pavlake (može i biljna)
  • 1 kašičica instant kafe 
  • 250 ml mleka 
  • rafaelo kuglice 
  • 150 g kokosa 

Recept za rafaelo tiramisu sa kokosom: 

Pomešajte toplo mleko i kafu i lepo promešajte. Umutite slatku pavlaku, pa joj dodajte umućeni maskarpone sir i lagano sjedinite, a zatim dodajte i kokos. Sve lepo promešajte, pa u tepsiju poređajte piškote umočene u kafu, sipajte fil, piškote i tako dok ne utrošite sve sastojke. Poslednji red treba da bude fil. Ukrasite tiramisu rafaelo kuglicama i pospite kokosm.

Pročitaje i ovo: Pave - brazilski kolač koji podseća na tiramisu

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

ecept za veganski i posni rafaelo sladoled  TikTok/tastyselly

(StvarUkusa/S.B.)