Tiramisu je čuveni italijanski kolač koji se pravi sa kafom, likerom, piškotama i filom. Podelili smo sa vama i originalni recept za tiramisu italijanskog kuvara Đenara Kontalda, a sada vam predlažemo da iskoristite sezonu jagoda i napravite tiramisu sa ovim voćem.
Sastojci:
- 300 g jagoda
- 3 kašike šećera
- 250 g maskarpone sira
- 300 ml slatke pavlake
- 100 g šećera u prahu
- 1 limun
- piškote
- mleko
- jagode za ukrašavanje
Recept za tiramisu sa jagodama:
Jagode očistite i isecite, pa pošećerite. Promešajte i stavite posudu sa strane dok pripremite fil. Umutite maskarpone sir sa slatkom pavlakom i šećerom u prahu. Izrendajte koru limuna u fil, pa dodajte i jagode. Sve lepo promešajte. Dno vatrostalne posude premažite filom, pa poređajte piškote umočene u mleko. Ponovo premažite fil i tako ređajte dok ne utrošite sve sastojke. Poslednji sloj treba da bude fil, a preko poređajte iseckane jagode.
Pročitajte i ovo: Tiramisu od limuna
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.