Sastojci:
Za preliv:
- 170 g kupina
- 30 g šećera
- sok od 1/2 limuna
Za podlogu:
- 160 g graham krekera, zgnječenih
- 5 kašika neslanog putera, rastopljenog
- 30 g šećera
Za fil:
- 130 g slatke pavlake
- 130 g šećera u prahu
- 230 g krem sira, omekšanog
- 30 g grčkog jogurta
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- Sok od 1 limuna
- Prstohvat soli
- 100 g kupina
Recept za čizkejk kocke sa kupinama:
Za čizkejk kocke sa kupinama prvo napravite preliv. U srednju šerpu na srednjoj vatri ubacite kupine, šećer i sok od limuna. Krčkajte, razbijajući kupine viljuškom, dok smesa ne počne da se zgušnjava, oko 8 minuta. Procedite smesu kroz sitno sito u posudu. Ostavite da se ohladi. Napravite koru tako što ćete da izblendirate graham krekere do sitnih mrvica. U srednju činiju dodajte mrvice graham krekera, šećer i otopljeni puter i mešajte dok smesa ne počne da izgleda kao mokar pesak. Ubacite smesu za koru u posudu za pečenje i rasporedite je u ravnomernom sloju. Pomoću zadnje strane kašike dobro izravnajte koru.
Za fil u velikoj posudi, koristeći ručni mikser umutite slatku pavlaku i 30 g šećera u prahu dok smesa ne postane čvrsta. Prebacite šlag u drugu činiju. U činiji u kojoj ste umutili pavlaku, umutite krem sir, kupine i preostalih 90 g šećera u prahu, dok smesa ne postane glatka. Dodajte grčki jogurt, ekstrakt vanile, sok od limete i prstohvat soli. Mutite pa dodajte oko 30 g šlaga i umešajte u smesu. Dodajte preostali šlag i lagano mešajte dok se sve ne sjedini.
Sipajte smesu preko kore i izravnajte površinu. Sipajte preliv od kupina po kolaču. Pokrijte plastičnom folijom i stavite u frižider dok se dobro ne ohladi, najmanje 4 sata ili preko noći.
Čizkejk kocke od kupina su idealne za vrele letnje dane. Ukoliko volite čizkejk, možda ćete želeti da napravite i čizkejk u čaši spreman za 5 minuta.
Pročitajte kako se pravi čizkejk sa borovnicama po korejskom receptu
BONUS VIDEO
StvarUkusa