Italijanski krem od pistaća savršen za filovanje peciva i torti

Isprobajte italijanski krem od pistaća po jednostavnom receptu i moći ćete da ga koristite za filovanja, ili da ga jednsotavno namažete na parče hleba.

Prt scr / YT / Sapore Ceylon

Sastojci:

  • 150 g oljuštenih neslanih sirovih pistaća
  • 190 ml punomasnog mleka
  • 30 g neslanog putera
  • 100 g bele čokolade
  • 1 kašika šećera u prahu

Recept za italijanski krem od pistaća:

Kako biste napravili italijnski krem, stavite manje od pola litra vode da provri i ubacite oljuštene pistaće. Pustite da vri 4 minuta, a zatim ih ocedite i stavite na čistu kuhinjsku krpu. Presavijte peškir i istrljajte pistaće u peškiru da olabavite koricu kojom su obmotani i očistite ih.

Očišćene prokuvane pistaće ubacite u blender sa 80 ml mleka i 1 kašikom šećera u prahu. Blendirajte oko 5 minuta, dok se smesa ne pretvore u glatku pastu. U čistu šerpu stavite preostalo mleko, puter i belu čokoladu i zagrejte na laganoj vatri dok se ne istope, pa stavite na stranu.

Prebacite pastu od pistaća u blender i sipajte mešavinu bele čokolade. Blendirajte dok smesa ne postane izuzetno glatka i kremasta. Krem od pistaća može da ostane u frižideru maksimum dve nedelje. Možda ćete želeti da napravite i originalni bavarski krem i iskombinujte ga sa sezonskim voćem.

Pročitajte i kako se pravi čokoladni krem sa aromom kafe ima rajski ukus koji ćete obožavati

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Kako se pravi krem od limuna  Instagram/Cookist wow

StvarUkusa