Sastojci:
- 226 g čokolade, veoma sitno iseckane
- 160 ml slatke pavlake
- 14 g putera, omekšanog na sobnu temperaturu
- 1/2 kašičice čistog ekstrakta vanile
- za umakanje: nezaslađeni kakao prah, mleveni orasi, otopljena čokolada
Recept za čokoladne bombice:
Za čokoladne kuglice stavite čokoladu u posudu otpornu na toplotu. Ostavite na stranu. Zagrejte slatku pavlaku dok ne proključa. Dodajte puter u čokoladu i ravnomerno sipajte slatku pavlaku. Ostavite toplu pavlaku i čokoladu da odstoje 5 minuta. Dodajte ekstrakt vanile pa mešajte dok se čokolada potpuno ne otopi.
Stavite komad plastične folije direktno na površinu (da biste izbegli kondenzaciju) i stavite u frižider 1-2 sata. Sipajte u ravnu plitku posudu, tako da se smesa ravnomerno i brzo stegne.
Mešavinu za bomibice uvaljajte kašičicu po kašičicu u loptice. Svaku lopitcu uvaljajte u umak, po želji. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i slavske kokos kuglice sa konjakom i kafom.
Pročitajte kako se prave čokoladne kuglice sa ananasom i kokosom, koje se ne peku
BONUS VIDEO
StvarUkusa