Sastojci:
Za podlogu:
- 100 g piškota
- 300 ml mleka
Voćni deo:
- 600 g šumskog voća
- 100 g šećera u prahu
- 50 g kukuruznog skroba
- 100 ml vode
Fil:
- 800 ml mleka
- 125 g šećera
- 2 kesice pudinga od vanile
- 200 g maslaca
Glazura:
- 200 g čokolade za kuvanje
- 150 ml slatke pavlake
Kako da napravite tortu sa piškotama:
Piškote umačite u mleko i ređajte u kalup sa odvojivim ivicama. Voće skuvajte sa šećerom u prahu pa mu dodajte razmućeni skrob u vodi i malo ukrčkajte. Sipajte preko piškota. Odložite u frižider na 30 minuta.
Za fil u mleko sipajte šećer i puding i kuvajte dok se ne zgusne. Sklonite sa ringle pa dodajte u puter koji ste prethodno umutili mikserom. Promešajte pa umutite sve zajedno da se sjedini. Sipajte preko voća. Odložite u frižider na 30 minuta.
Za glazuru pomešajte čokoladu i slatku pavlaku pa zagrevajte dok se lagano ne otopi. Prelijte preko fila od vanile i vratite u frižider da se stegne.
Bonus video