Torta sa piškotama, 2 fila i glazurom

Napravite tortu sa piškotama koja se ne peče.

Printscreen/Youtube/Cookrate - Cakes

Sastojci:

Za podlogu:

  • 100 g piškota
  • 300 ml mleka

Voćni deo:

  • 600 g šumskog voća
  • 100 g šećera u prahu
  • 50 g kukuruznog skroba
  • 100 ml vode

Fil:

  • 800 ml mleka
  • 125 g šećera
  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 200 g maslaca

Glazura:

  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 150 ml slatke pavlake

Kako da napravite tortu sa piškotama:

Piškote umačite u mleko i ređajte u kalup sa odvojivim ivicama. Voće skuvajte sa šećerom u prahu pa mu dodajte razmućeni skrob u vodi i malo ukrčkajte. Sipajte preko piškota. Odložite u frižider na 30 minuta.

Za fil u mleko sipajte šećer i puding i kuvajte dok se ne zgusne. Sklonite sa ringle pa dodajte u puter koji ste prethodno umutili mikserom. Promešajte pa umutite sve zajedno da se sjedini. Sipajte preko voća. Odložite u frižider na 30 minuta.

Za glazuru pomešajte čokoladu i slatku pavlaku pa zagrevajte dok se lagano ne otopi. Prelijte preko fila od vanile i vratite u frižider da se stegne.

Bonus video

This browser does not support the video element.

Recept za tiramisu sa džemom od borovnica  Instagram/healthykitchenfoodnetwork