Danas postoji toliko jednostavnih recepata za pripremu torti i kolača, a neke od najlepših poslastica su one koje se prave sa keksom i piškotama. Oni malo stariji pamte markiza tortu bez koje nije moglo da prođe nijedno slavlje, a deca su je obožavala upravo zbog kombinacije piškota i čokoladnog fila. Ako volite ovu kombinaciju sastojaka, predlažemo vam da napravite keks tortu sa čokoladom za koju vam nisu potrebne posebne poslastičarske veštine. 

Pročitajte i kako se pravi voćna keks torta

  • Sastojci:
  • 450 g piškota 
  • 250 ml mleka 
  • Za fil:
  • 200 g putera 
  • 80 g brašna 
  • 1 l mleka 
  • 150 g šećera 
  • 1 kašika ekstrakta vanile 
  • 100 g čokolade 

Priprema:

Umočite piškote u mleko i poređajte po nju i ivici kalupa. Istopite puter, pa dodajte brašno, i brzo mešajte dok se sve ne sjedini. Zatim sipajte mleko, pa dodajte šećer i vanilu. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Pred kraj dodajte čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi. Sipajte fil u kalup i ostavite da se ohladi u frižideru nekih 2 sata. Nakon tog vremena preko fila poređajte još jedan red piškota, pa vratite u frižider na pola sata. Na kraju ako želite pospite kakaom.

BONUS VIDEO: 

Instagram/cookwithmanuela Italijanska bakina torta

Izvor: StvarUkusa