Danas postoji toliko jednostavnih recepata za pripremu torti i kolača, a neke od najlepših poslastica su one koje se prave sa keksom i piškotama. Oni malo stariji pamte markiza tortu bez koje nije moglo da prođe nijedno slavlje, a deca su je obožavala upravo zbog kombinacije piškota i čokoladnog fila. Ako volite ovu kombinaciju sastojaka, predlažemo vam da napravite keks tortu sa čokoladom za koju vam nisu potrebne posebne poslastičarske veštine.
Pročitajte i kako se pravi voćna keks torta.
- Sastojci:
- 450 g piškota
- 250 ml mleka
- Za fil:
- 200 g putera
- 80 g brašna
- 1 l mleka
- 150 g šećera
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 100 g čokolade
Priprema:
Umočite piškote u mleko i poređajte po nju i ivici kalupa. Istopite puter, pa dodajte brašno, i brzo mešajte dok se sve ne sjedini. Zatim sipajte mleko, pa dodajte šećer i vanilu. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Pred kraj dodajte čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi. Sipajte fil u kalup i ostavite da se ohladi u frižideru nekih 2 sata. Nakon tog vremena preko fila poređajte još jedan red piškota, pa vratite u frižider na pola sata. Na kraju ako želite pospite kakaom.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus