Danas postoji toliko jednostavnih recepata za pripremu torti i kolača, a neke od najlepših poslastica su one koje se prave sa keksom i piškotama. Oni malo stariji pamte markiza tortu bez koje nije moglo da prođe nijedno slavlje, a deca su je obožavala upravo zbog kombinacije piškota i čokoladnog fila. Ako volite ovu kombinaciju sastojaka, predlažemo vam da napravite keks tortu sa čokoladom za koju vam nisu potrebne posebne poslastičarske veštine.
Pročitajte i kako se pravi voćna keks torta.
- Sastojci:
- 450 g piškota
- 250 ml mleka
- Za fil:
- 200 g putera
- 80 g brašna
- 1 l mleka
- 150 g šećera
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 100 g čokolade
Priprema:
Umočite piškote u mleko i poređajte po nju i ivici kalupa. Istopite puter, pa dodajte brašno, i brzo mešajte dok se sve ne sjedini. Zatim sipajte mleko, pa dodajte šećer i vanilu. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Pred kraj dodajte čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi. Sipajte fil u kalup i ostavite da se ohladi u frižideru nekih 2 sata. Nakon tog vremena preko fila poređajte još jedan red piškota, pa vratite u frižider na pola sata. Na kraju ako želite pospite kakaom.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem