Bez puslica torte mnogi ne mogu da zamisle slavlja i praznične trpeze. Pravi se od kora koje se isuše i penastog fila, pa sa razlogom ni mlađi ni stariji ne mogu da joj odole. Često se čuje da je upravo ona "kraljica među tortama". Dok pojedini preferiraju puslica tortu sa čokoladnim filom, drugi više uživaju u kombinaciji sa voćem.
- Sastojci:
- Za koru:
- 10 belanaca
- 1 i 3/4 šolje šećera
- 1/4 kašičice tartar krema
- 1/4 kašičice soli
- Za fil:
- 1 šolja čokoladnih mrvica
- 230 g jagoda
- 500 g malina
- 3 šolje tečnog šlaga
- 1/2 šolje šećera u prahu
- Za sirup:
- 1-2 kašike šećera
- 2-4 šolje odmrznutih jagoda
Priprema:
Počnite sa pripremom kore tako što ćete umiksati na maksimalnoj brzini belanca sobne temperature, šećer, so i tartar krem. Podelite ravnomerno smesu na tri kruga, a zatim ih na plehu obloženom pek papirom proširite i poravnajte nožem. Pecite u rerni na 90°C oko 6 sati. Na svaka dva sata rotirajte tepsije kako bi se ravnomerno isušile kore. Potom otopljenu šolju čokoladnih mrvica izlijte u probušenu kesu za zamrzivač i nanesite linije čokolade na sve tri kore. Umiksajte iseckane jagode, tečni šlag i šećer u prahu, dok ne dobijete gušći fil. Nanesite trećinu fila preko kore, pa poređajte maline i iseckane jagode ravnomerno, pokrijte drugom korom na ponovite postupak. Na kraju pokrijte trećom koru na korom pa dodajte preostalu trećinu šlaga i maline. Napravite sirup od izblendanih jagoda i šećera koji možete dodati na svako parče torte.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus