Tiramisu sa pistaćima - toliko kremast da se topi u ustima

Tiramisu sa pistaćima je nova verzija klasičnog deserta.

Printscreen/Youtube/The Cooking Foodie

Sastojci:

  • 240 ml toplog mleka
  • 2 kesice zelenog čaja ili 2 kašičice instant kafe
  • 30-40 piškota

Za fil:

  • 400 g maskarponea
  • 120 g šećera u prahu
  • 1 kašičica ekstrakta od vanile
  • 100 g krema od pistaća
  • 360 ml slatke pavlake

Za dekoraciju:

  • mrvljeni pistaći

Priprema tiramisua:

Ako ste ljubitelj klasičnog recepta za tiramisu, ali želite da pripremu ovog deserta podignete na viši nivo, probajte recept za tiramisu sa pistaćima.

Sipajte mleko u malu šerpu i pustite da provri. Stavite dve kesice zelenog čaja u mleko i ostavite da odstoji 10 minuta. Uklonite kesice čaja i ostavite da se mleko ohladi. Ukoliko koristite instant kafu, samo razmutite u mleko i ostavite da se prohladi.

U velikoj posudi umutite maskarpone dok ne omekša, dodajte šećer u prahu i mešajte dok ne postane glatko. Dodajte ekstrakt vanile, krem od pistaća i mešajte dok se ne ujednači. Dodajte slatku pavlaku i umutite dok se smesa ne učvrsti. Ostavite na stranu.
Umočite svaku piškotu u mleko, a zatim je rasporedite na dno tepsije. Polovinu fila namazati na piškote. Zatim rasporedite još jedan sloj umočenih piškota.Premažite preostalim filom.

Stavite u frižider najmanje 4 sata ili preko noći. Pre serviranja iseckajte malo pistaća i pospite ih po vrhu tiramisua.

Bonus video

This browser does not support the video element.

Lažni tiramisu   Instagram/veganrecipe_ideas