Sastojci:
- 1 pakovanje oblandi
- 1 l mleka
- 700 g šećera
- 1 margarin
Kako se spremaju oblande:
Oblande su starinska poslastica koju smo uvek jeli kada odemo kod bake. Sada ih napravite i vi, a recept pročitajte u nastavku.
U šerpu sipajte mleko i dodajte šećer. Kuvajte na tihoj vatri uz mešanje da ne bi zagorelo. Fil je gotov kada dobije zlatno-braon boju. Zatim dodajte margarin i kuvajte dok se ne rastopi. Oblande filujemo koru po koru vrućim filom. Ravna kora oblande je donja i filom premazujemo neravnu površinu oblande. Kad stavljamo sledeću koru oblande treba je dobro pritiskati dlanovima po celoj površini i tek tada nastaviti sa filovanjem.
Oblandu umotajte u vlažnu krpu i pritisnite nečim teškim. Najbolje je da ih napravite dan ranije kako bi lepo upila i mogla da se seče.
Bonus video