Sastojci:
- 1 pakovanje oblandi
- 500 ml mleka
- 450 g mlevenog keksa
- 300 g šećera
- 250 g margarina
- 200 g čokolade
- 200 g mlevenih oraha
Recept za oblande sa čokoladom, keksom i orasima:
Kako biste napravili ove oblande prokuvajte mleko pa mu dodajte margarin i čokoladu. Kuvajte dvadesetak minuta, pa u vrelu smesu ubacite mleveni keks i mlevene orahe.
Pustite da se fil malo prohladi, pa premažite oblande i ostavite ih da se stegnu. Isecite na štangle i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i domaće oblande sa grizom.
Pročitajte kako se prave tri vrste oblandi od jedne smese
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Zapečeni krompir sa spanaćem
Zapečeni pasulj sa slaninom u paradajz sosu
Kako se pravilno gasi slavska sveća
Posne smokva kocke prelivene čokoladom