Viralni slatkiš "anđeoska kosa", popularniji od dubai čokolade

Ova ružičasta čokolada prava je poslastica za ljubitelje turskih slatkiša.

Viralna čokolada anđeoska kosa popularnija od dubai čokolade
Viralna čokolada anđeoska kosa, popularnija od dubai čokolade Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 200 g bele čokolade 
  • 50 g turskog slatkiša pismanie (ili šećerna vuna kao alternativa)
  • 50 g kisele pavlake 
  • 40 g kvasca (po potrebi za teksturu)
  • 1 kašičica vanile u prahu
  • 1 kašičica soka od nara (za suptilnu voćnu notu)
  • 30 g pistaća, sitno mlevenih ili krem
  • 30 g malina (po želji)

Priprema:

Viralna čokolada „Anđeoska kosa“ postala je pravi hit među ljubiteljima slatkiša, čak popularnija od luksuzne dubai čokolade. Ova jedinstvena poslastica kombinuje hrskavu ružičastu čokoladu i vazdušasto, svileno punjenje, stvarajući neodoljiv spoj tekstura i ukusa koji osvaja na prvi zalogaj.

Savet:

Za dodatni vizuelni efekat, pospite čokoladu jestivim zlatnim prahom ili sušenim cvetovima ruže.

Otopite belu čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj. Dodajte kiselu pavlaku, vanilu u prahu i sok od nara, pa mešajte dok ne dobijete glatku smesu.

U kalup za čokoladu sipajte tanak sloj otopljene čokolade i lagano protresite kako bi se ravnomerno rasporedila. Stavite u frižider na 10 minuta da se stegne.

U međuvremenu, pismanie nežno izmrvite i pomešajte sa pistaćima i kvascem kako biste dobili lagano, vazdušasto punjenje. Dodajte sloj ovog punjenja u svaki kalup, pazeći da ostavite prostor za završni sloj čokolade. Po želji, dodajte nekoliko komadića malina u punjenje radi osvežavajuće voćne note.

Prelijte preostalom čokoladom i ponovo nežno protresite kalup kako biste uklonili mehuriće vazduha. Ostavite u frižideru najmanje 30 minuta, dok se čokolada potpuno ne stegne. Pažljivo izvadite čokoladne pločice iz kalupa i poslužite ih uz kafu ili kao poseban desert.