Rafaelo oblande koje se prave za 15 minuta

Rafaelo oblande koje se prave za 15 minuta su idealan kolač kad vam treba nešto brzo, kremasto i neodoljivo slatko.
Rafaelo oblande Foto: Printscreen/Youtube/ Ольга Матвей

Sastojci:

  • 200 g putera (ili margarina)
  • 1 konzerva zaslađenog kondenzovanog mleka (oko 400 g)
  • 35 g mlevenih oraha
  • 50 g kokosa (u smesu)
  • 50 g kokosa (za posipanje)
  • 1 pakovanje oblandi

Priprema:

Rafaelo oblande su pravi izbor kada vam zatreba brz, nepečen kolač koji izgleda svečano i topi se u ustima. Spoj putera, kondenzovanog mleka, kokosa i oraha stvara bogat, ali nežan fil, a vafl kore daju laganu hrskavost bez potrebe za rernom. Ovaj kolač je odličan za svaku priliku – od porodičnih okupljanja do spontanih slatkih trenutaka uz kafu.

Savet:

Za savršeno sečenje bez lomljenja, koristite oštar nož koji ste kratko potopili u vrelu vodu i obrisali – lakše će kliziti kroz korice oblande.

U šerpi na tihoj vatri otopite puter, pa dodajte kondenzovano mleko. Mešajte dok se sve lepo ne sjedini u glatku, gustu smesu (ne sme da provri). Sklonite sa vatre i umešajte mlevene orahe i kokos. Ostaviti da se smesa prohladi, ali da ostane maziva.

Na prvu oblandu nanesite deo fila i ravnomerno razmažite. Ponavljajte postupak sa ostalim korama, završavajući suvom oblandom na vrhu (bez fila).

Prekrijte kolač papirom i blago optereti (npr. daskom) da se kore slepe i izravnaju. Ostaviti da odstoji nekoliko sati, najbolje preko noći.

Ohlađene oblande seku se na štangle ili kocke, pa se posipaju kokosom odozgo.

Bonus video

This browser does not support the video element.

Recept za veganski i posni rafaelo sladoled Izvor: TikTok/tastyselly