1. U vodu stavite šećer, koru od limuna, štapić cimeta i karanfilić, pa kuvajte oko 5 minuta od trenutka kad provri. Izvadite aromatične dodatke.
2.U jednu duboku šerpu stavite ulje da se zagreje i sipajte griz. Neprestano mešajući, na srednje jakoj vatri pržite griz. Dodajte bademe i susam, pa i njih pržite dok ne porumene. Skinite šerpu s vatre i u griz pažljivo sipajte vreo sirup. Ponovo vratite šerpu na vatru, smanjite temperaturu, pa i dalje stalno mešajući kuvajte griz dok ne upije sav sirup (i nabubri).
3. Izlijte alvu u jednu veću ili više manjih činija i pospite cimetom ili pistaćima.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem