1. Kesicu želatina prelijte s 4 kašike hladne vode i ostavite da nabubri. Voće sipajte u šerpicu, nalijte vodom i dodajte šećer. Kuvajte oko 20 minuta, zatim dodajte gustin i kuvajte na umerenoj temperaturi još 10 minuta uz mešanje. Sklonite sa šporeta, dodajte polovinu nabubrelog želatina i promešajte. Ostavite na stranu.


Sastojci:

4 jajeta
110 g šećera u prahu
500 g maskarpone sira
2 velike kutije piškota
2 kesice vanilin-šećera
200 g zamrznutog voća (jagode, maline i kupine)
2 dl vode
3 kašike šećera (za voćni deo)
kašika gustina
kesica želatina
čokolada u prahu
2 kesice kapućina

2. U žumanca sipajte šeće i, vanilin-šećer, i dobro izmiksujte. Dodajte maskarpone i opet dobro umutite. Drugu polovinu želatina otopite i umešajte u fil. Posebno umutite belanca i sjedinite s filom od maskarponea.

3. Skuvajte dve šoljice kapučina i ostavite da se prohladi. Piškote na kratko umočite u kapučino i ređajte u pleh ili kalup s obručem. Preko piškota stavite 1/3 maskarpone fila, zatim ponovite postupak. Preko fila sipajte prohlađen (ali još uvek mlak) voćni peliv. Stavite na 25-30 minuta u frižider.

4. Preko prohlađenog voćnog preliva poređajte još jedan red umočenih piškota, rasporedite ostatak maskarpone sira i izravnajte. Ostavite najkraće 3-4 sata u frižideru pre skidanja obruča, mada je najbolje da to uradite sutradan. Pospite čokoladom u prahu