U veću tepsiju stavite mastan papir, pospite šećerom u prahu i poslažite listiće badema. Rernu zagrejte na 200 stepeni i stavite malo bademe da se preprže. Umutite belanca sa šećerom i istresite na ohlađene bademe. Pecite 10 minuta, zatim smanjite vatru na 160 stepeni i pecite još desetak minuta dok belanca ne požute. Izvadite i ohladite. U međuvremenu umutite pavlaku s prah-šećerom po ukusu u čvrst šlag i prekrijte ohlađeni kolač. Odozgo stavite voće po želji. Obavezno kolač držite u frižideru. Pomoću masnog papira koji je podloga, izvucite kolač iz pleha i urolajte ga. Po želji, možete ga preliti i glazurom od čokolade.
Brzi voćni rolat
Za koje god voće se odlučili, dobićete izvrsnu osvežavajuću poslasticu.
Još iz kategorije
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom