1. Umutiti šam od deset belanaca, a zatim postepeno dodati 5 žumanaca, 200 g šećera, mlevene orahe, 50 g rendane čokolade i 2 kašike brašna. Smesu sipati u četvrtasti pleh i peći na 180 stepeni oko 15 - 20 minuta. Proverite čačkalicom da li je kora pečena.
2. Umutiti 5 žumanaca sa 5 kašika šećera, 2 kašike brašna i 3 vanilin šećera. U umućenu masu sipati postepeno pola litra mleka i kuvati postepeno na tihoj vatri dok se krem ne zgusne.
3. Pečen patišpan filovati kremom, uviti u rolat, a zatim preliti preostalom čokoladom koju se pre toga otopili.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus