1. Umutiti šam od deset belanaca, a zatim postepeno dodati 5 žumanaca, 200 g šećera, mlevene orahe, 50 g rendane čokolade i 2 kašike brašna. Smesu sipati u četvrtasti pleh i peći na 180 stepeni oko 15 - 20 minuta. Proverite čačkalicom da li je kora pečena.


Sastojci:

100 g čokolade
200 g šećera + 5 kašika
200 g mlevenih oraha
500 ml mleka
10 jaja
4 kašike brašna
3 vanilin šećera

2. Umutiti 5 žumanaca sa 5 kašika šećera, 2 kašike brašna i 3 vanilin šećera. U umućenu masu sipati postepeno pola litra mleka i kuvati postepeno na tihoj vatri dok se krem ne zgusne.

3. Pečen patišpan filovati kremom, uviti u rolat, a zatim preliti preostalom čokoladom koju se pre toga otopili.