1. Zagrejati rernu na 200 stepeni. Razdvojiti žumanca i belanca. Kremasto umutiti margarin, šećer i žumanca. Limun prebrisati vaticom natopljenom u rakiji ili oprati koru dobro pod vrelom vodom (da bi se skinuo nejestivi zaštitni vosak). Izrendati limunove i isceditisok. Odmeriti 5 kašika soka i dodati u krem, zajedno sa korom.

2. U drugoj posudi za mešenje pomešati brašno, gustin, prašak za pecivo i sodu bikarbonu, pa umešati u krem. Mikserom penasto umutiti belance i pažljivo umešati u krem.

3. Staviti korpice u rupe na plehu za krofnice (ili proju) i sipati testo. Peći oko 20–25 minuta. Izvaditi  krofnice i kad se ohlade, odvojiti ih pažljivo od korpica.

4. Preseći popreko svaku krofnicu i napuniti je s malo pudinga od vanile. Vratiti u korpice. Za glazuru izmešati šećer u prahu s kašikom limunovog soka i preliti krofnice. Po želji ukrasiti korom od limuna i služiti.

SAVET: Ove krofnice odlično idu uz šampanjac.


Sastojci:

2 jajeta
150 g margarina
150 g šećera
2 limuna
225 g brašna
25 g gustina
kašičica praška za pecivo
1/2 kašičice sode bikarbone
200 g skuvanog i prohlađenog pudinga od lvanile
125 g šećera u prahu