1. Zagrejati rernu na 100 stepeni. Dva pleha obložiti peki papirom. Umutiti čvrst sneg od belanaca, uz dodatak šećera. Mutiti sve dok se ne dobije sjajan sneg koji ne može da se izruči iz činije kad se okrene naopako. Pomešati 20 g šećera u prahu sa gustinom, sipati preko snega i pažljivo promešati.
2. Sipati smesu u špric za torte i istisnuti 12 krugova (prečnika 10 cm). Staviti u rernu da se suši oko 90 minuta. Beze korpice treba da budu skroz suve i da se lako odvajaju od papira. Ipak, ne treba da potamne, već da ostanu bele. Izvaditi ih u pravo vreme iz pleha i pustiti da se ohlade.
3. Rastopiti čokoladu na pari i umešati puter. Dno beze korpica premazati čokoladom (potrošiti otprilike trećinu mase) i sačekati da se stegne. Preostalu količinu čokolade ponovo podgrejati, ali samo malo kako bi ostala gusta i špricom na svaku korpicu istisnuti po nekoliko loptica.
4. Voće očistiti oprati i prosušiti. Staviti na korpice i poslužiti. Ako se kolači serviraju kasnije, ne stavljati voće odmah, već ga dodati tek pred serviranje.
Voćni poljupci
Bela čokolada krije se ispod sočnog voća.
Još iz kategorije
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom