1. Izdrobiti kvasac, dodati mu kašičicu šećera, mlako mleko i malo brašna. Izmešati i glatku masu ostaviti da fermentira na toplom mestu.

2. Pomešati kvasac i brašno. Ostatak šećera rastopiti u mleku pa dodati brašnu, kao i maslac, so i žumanca. Umesiti glatko testo.

3. Oprati i osušiti pomorandžu. Narendati koru i dodati testu, kao i oprano i osušeno suvo grožđe. Još jednom premesiti.

4. Testo staviti u podmazan duguljast pleh i ostaviti da naraste. Zatim, peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 1 sat.

5. Kada se prohladi, iseći na parčad.


Sastojci:

3 žumanceta
650 g pšeničnog brašna
100 g suvog grožđa
narendana kora od jedne pomorandže
120 g putera
120 g šećera
250 ml mleka
prstohvat soli