Vanilice su mnogima asocijacija na detinjstvo i bakinu kuhinju, a bile su nezaobilazne na svakoj trpezi. Jednostavan kolač sada napravite po modernom receptu od čokolade i lešnika, a osvojiće vas na prvi zalogaj. Postupak je isti, ispečete "kapice" spojite ih sočnim punjenjem i ukusni zalogajčići su gotovi. Vanilice po ovom receptu pravićete stalno, a sigurno će vam sve komšinice tražiti da im otkrijete sastojke i postupak pripreme.
Sastojci:
250 g lešnika
200 g šećera
25 g kakao praha
25 g meda
2 belanceta
80 g čokolade
70 ml slatke pavlake
Priprema:
Lešnike i šećer ubacite u secka, pa izmiksajte tako da dobijete brašnastu smesu. Prebacite je u činiju i dodajte prosejani kakao prah i med, pa sve promešajte. Umutite belanca u čvrst sneg i prebacite ih u činiju sa lešnicima. Sve pomešajte lopaticom. Prebacite smesu u kesu za šlag i istiskajte loptice na pleh, obložen papirom za pečenje. Prebacite ih u rernu i pecite na 180 stepeni oko 15 minuta. Za to vreme pripremite punjenje. Slatku pavlaku zagrejte do vrenja, pa u nju ubacite izlomljenu čokoladu i mešajte dok se skroz ne rastopi. Smesu takođe prebacite u špric, nanesite na jednu vanilicu, pa odozgo stavite drugu. Postupak ponavljate dok ne utrošite sav materijal.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus