Sigurno ste do sada probali čizkejk u raznim varijantama, a ovaj recept je malo drugačiji, jer se umesto krem sira koristi jogurt što mu daje dodatnu osvežavajuću notu. Idealan je za proslave i rođendane, ili ako želite da jednostavno obradujete porodicu preukusnom poslasticom koja se lako pravi. U svakom slučaju sa ovim receptom za čizkejk sa kokosom ne možete da pogrešite, pritom vam je potrebno desetak minuta za pripremu i malo strpljenja da sačekate da se stegne.

Sastojci:
150 g mlevenog keksa
30 g seckanih badema
50 g rastopljenog putera
400 ml jogurta
150 ml kondenzovanog mleka
10 g kokosa
9 g želatina
90 g čokolade
30 ml maslinovog ulja

Priprema:

Pomešajte mleveni keks sa bademima i rastopljenim puterom, pa sjedinite da dobijete kompaktnu smesu. U kalup prečnika 16 cm utisnite koru i lepo je poravnajte prstima. Želatin razmutite po uputstvu na kesici, pa ostavite da nabubri. U činiji pomešajte jogurt, kokos, kondenzovano mleko, a zatim dodajte želatin i sve dobro umutite da dobijete ujednačenu kremu. Fil ravnomerno rasporedite preko kore, pa stavite kolač u frižider na neka dva sata da se stegne. Čokoladu rastopite sa maslinovim uljem, pa kada se kolač ohladio prelijte preko. Po želji čizkejk ukrasite sa kockicama čokolade i nekoliko badema. Kada se preliv stegne secite na parčiće i služite, a video sa pripremom možete pogledati u nastavku teksta.

instagram/cookistwow čizkejk sa jogurtom i kokosom

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE