Čizkejk je postao omiljena poslastica širom planete. Klasičan recept podrazumeva koru od keksa, beli krem od sira i voćni preliv, ali poslednjih godina sve više ima novih varijacija za ovaj popularni desert.

Ukoliko vam je dosadio originalni recept i želeli biste da probate nešto novo, a uz to ste ljubitelj kokosa onda je ovaj idealan za vas. Nema pečenja, brzo se pravi, potrebno se samo malo strpljena dok se ne stegne u frižideru. 

Sastojci:

Za koru:

  • 200 g mlevenom keksa
  • 70 g rastopljenog putera

Za fil:

  • 450 g neutralnog sira
  • 250 g slatke pavlake
  • 170 g kokosovog brašna
  • 150 g šećera u prahu
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Priprema:

Mleveni keks pomešajte sa rastopljenim puterom da dobijete kompaktnu smesu. Od nje u kalupu prečnika 22 cm formirajte koru. Za fil prvo umutite slatku pavlaku u čvrst šlag. U posebnoj činiji pomešajte neutralni sir sa prah šećerom i ekstraktom vanile, pa sve lepo sjedinite. Šlag i smesu sa sirom ručno sjedinite, pa na kraju dodajte kososovo brašno, pa ponovo izmešajte da dobijete kompaktnu smesu. Dobijeni fil ravnomerno raporedite preko kore i poravnajte, pa stavite u frižider na minimum 3 sata da se dobro ohladi i stegne. Pre skidanja kalupa odozgo ukrasite sa malo koskosa, secite na parčice željene veličine i služite.

Izvor: Stvar ukusa