Čizkejk je postao omiljena poslastica širom planete. Klasičan recept podrazumeva koru od keksa, beli krem od sira i voćni preliv, ali poslednjih godina sve više ima novih varijacija za ovaj popularni desert.
Ukoliko vam je dosadio originalni recept i želeli biste da probate nešto novo, a uz to ste ljubitelj kokosa onda je ovaj idealan za vas. Nema pečenja, brzo se pravi, potrebno se samo malo strpljena dok se ne stegne u frižideru.
Sastojci:
Za koru:
- 200 g mlevenom keksa
- 70 g rastopljenog putera
Za fil:
- 450 g neutralnog sira
- 250 g slatke pavlake
- 170 g kokosovog brašna
- 150 g šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Mleveni keks pomešajte sa rastopljenim puterom da dobijete kompaktnu smesu. Od nje u kalupu prečnika 22 cm formirajte koru. Za fil prvo umutite slatku pavlaku u čvrst šlag. U posebnoj činiji pomešajte neutralni sir sa prah šećerom i ekstraktom vanile, pa sve lepo sjedinite. Šlag i smesu sa sirom ručno sjedinite, pa na kraju dodajte kososovo brašno, pa ponovo izmešajte da dobijete kompaktnu smesu. Dobijeni fil ravnomerno raporedite preko kore i poravnajte, pa stavite u frižider na minimum 3 sata da se dobro ohladi i stegne. Pre skidanja kalupa odozgo ukrasite sa malo koskosa, secite na parčice željene veličine i služite.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus