Iskoristite sezonu svežih smokava i napravite ovaj preukusan kolač sa dodatkom oraha, čija priprema je nikad jednostavnija.

Sezona je svežih smokava, pa zašto ne biste iskoristili priliku da napravite ukusan kolač, koji se pritom pravi veoma jednostavno. Patišpanj koji je mekan kao duša, u kombinaciji sa voćem i orasima koji krckaju pri svakom zalogaju, postaće jedan od vaših omiljenih poslastica. Nije vam potrebno nikakvo prethodno iskustvo, jer uspeva i početnicima, a kuća će vam zamirisati poput najlepše postastičarnice.
Sastojci:
300 g svežih smokava
100 g oraha
150 g maslaca
140 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica cimeta
3 jajeta
1 kašičica ekstrakta vanile
100 g šećera
100 g žutog šećera
šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Maslac na sobnoj temperaturi dobro umutite sa šećerom, a zatim dodajte jaja i ekstrakt vanile, pa sve zajedno još jednom kratko umutite. U tu smesu u dva navrata dodajte brašno koje ste pomešali sa praškom za pecivo i cimetom. Na kraju ručno umešajte sitnije naseckane orahe i smokve. Kolač pecite na 180 stepeni, oko pola sata, a možete da proverite da li je gotov kada čačkalicom ubodete u sredinu, a ona ostane suva. Ohlađen kolač po želji pospite šećerom u prahu isecite na parčiće i poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.