Napravite za svoju porodicu neverovtno ukusan kolač sa jabukama. Uz dodatak pudinga i šlaga biće još bolji i kremastiji, a može da prođe i kao torta za neku svečanu priliku. Pravi se lako i brzo, tako da uspeva i početnicima u kuvanju.

  • Sastojci:
  • I deo:
  • 1kg jabuka
  • 3 kašike šećara
  • cimet po ukusu
  • 50 g prezli
  • II deo:
  • 3 jajeta
  • 3 kašike šećera
  • 10 kašika brašna
  • 5 kašika vode
  • III deo:
  • 2 pudinga od vanile ili slatke pavlake
  • 1 l mleka
  • 6 kašika šećera
  • 2 šlaga
  • 200 ml mleka

Priprema:

Tepsiju ili pleh u kom ćemo peći kolač obložite papirom za pečenje i pospite przlama. Jabuke očistite i isecite na kriške srednje veličine dodajte 3 kašike šećera, cimet po ukusu, izmešajte i rasporedite u pripremljeni pleh. Uključite rernu na 200 C da se greje.
Umutite 3 jajeta sa 3 kašike šećera, dodajte 10 kašika brašna i 5 kašika vode. Pripremljeno testo treba da bude bez grudvica.Tako pripremljeno testo prelijte preko jabuka. Kolač peći 20 minuta.
Pečen kolač ostaviti da se prohladi, prevrnuti i ukloniti papir za pečenje. Kolač lagano vratiti u pleh i preliti pudingom. Njega skuvati u litar mleka sa 6 kašika šećera prema upustvu sa kesice.Kada se ohladi ukrasiti šlagom.

Recept poslala Dušica Petrović

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE