Napravite za svoju porodicu neverovtno ukusan kolač sa jabukama. Uz dodatak pudinga i šlaga biće još bolji i kremastiji, a može da prođe i kao torta za neku svečanu priliku. Pravi se lako i brzo, tako da uspeva i početnicima u kuvanju.
- Sastojci:
- I deo:
- 1kg jabuka
- 3 kašike šećara
- cimet po ukusu
- 50 g prezli
- II deo:
- 3 jajeta
- 3 kašike šećera
- 10 kašika brašna
- 5 kašika vode
- III deo:
- 2 pudinga od vanile ili slatke pavlake
- 1 l mleka
- 6 kašika šećera
- 2 šlaga
- 200 ml mleka
Priprema:
Tepsiju ili pleh u kom ćemo peći kolač obložite papirom za pečenje i pospite przlama. Jabuke očistite i isecite na kriške srednje veličine dodajte 3 kašike šećera, cimet po ukusu, izmešajte i rasporedite u pripremljeni pleh. Uključite rernu na 200 C da se greje.
Umutite 3 jajeta sa 3 kašike šećera, dodajte 10 kašika brašna i 5 kašika vode. Pripremljeno testo treba da bude bez grudvica.Tako pripremljeno testo prelijte preko jabuka. Kolač peći 20 minuta.
Pečen kolač ostaviti da se prohladi, prevrnuti i ukloniti papir za pečenje. Kolač lagano vratiti u pleh i preliti pudingom. Njega skuvati u litar mleka sa 6 kašika šećera prema upustvu sa kesice.Kada se ohladi ukrasiti šlagom.
Recept poslala Dušica Petrović
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus