1. Umutiti jaja sa šećerom dodati ulje, mleko, sok i rendane  kore limuna, prašak za pecivo i brašno.  Zamesiti testo i  ostaviti da 1 sat na hladnom mestu. 


Sastojci:

Za kore:

3 jaja

10 kašika šećera

10 kašika ulja

10 kašika mleka

2 kašike soka od limuna

1 kašičica rendane kore limuna 

1 kesica praška za pecivo

750-800 g brašna

Za fil:

2 kg rendanih jabuka

250-300 g šećera

50 g putera

1 kašičica cimeta

1 kašičica đumbira u prahu

100 g seckanih oraha

Za glazuru:

150 g čokolade

6 kašike ulja

2. Testo podeliti na 4 dela. Svaki deo razvaljati veličine 25x30 cm, izbockati koru viljuškom i peći na poleđini pleha.

Napraviti fil:

3. U posudu staviti 2 kg rendanih jabuka i 250 - 300 g šećera ( zavisi koliko su jabuke slatke), kuvati dok jabuke ne omekšaju i nestane tečnosti, dodati  puter  da se istopi, cimet i seckane orahe.

4. Toplim filom filovati kore. Opteretiti nečim teškim kore i ostaviti da se ohladi.

Kad se kolač ohladi staviti glazuru. Istopiti 150 g čokolade sa 6  kašike ulja i preliti kolač.

Izvor: Danina kuhinja