1. Keks poređajte u tepsiju dimenzije oko 20x30cm. Skuvajte poding prema uputstvu na kesici, zasladite šećerom ili agava sirupom i umešajte 2/3 šolje badema. 


Sastojci:

Keks (može i od integralnog brašna

1 l mleka

šećer ili 100 ml agava sirupa

1 šolja mlevenih badema (prethodno pečenih 15-ak minuta na 150 °C)

2 kesice pudinga od vanile

1 kesica šlaga

1-2 kašike kakao praha

Trešnje ili drugo sezonsko voće za ukras

2. Smesu sa pudingom prelijte preko keksa. Ostavite da se ohladi 10-ak minuta.

3. Umutite šlag i dodajte malo šećera i kakao praha i mutite još 2 minuta. 

4. Dobijenu smesu prelijte preko pudinga i pospite sa 1/3 šoljice mlevenih badema. Ukrasite polovinama trešnji ili drugim voćem i stavite u frižider da odstoji 2 sata.

Kolač isecite na kocke i uživajte.

Izvor: Atma