1. Šumsko voće i 1 kašiku meda umutite mikserom. Ako želite da imate komadiće voća u sladoledu, mutite samo nekoliko sekundi. 


Sastojci:

2 šoljice šumskog voća (svežeg ili smrznutog)

2 kašike meda

1 kašičica ekstrata od vanile (po želji)

400 ml jogurta

50 ml mleka

½ šolje muslija

2. Pomešajte jogurt, mleko, 1 kašiku meda i ekstrat vanile. U to dodajte voće i samo lagano prođite nožem tako da smesa bude šarena.

3. Napunite kalupe za sladoled do pola, pa dodajte malo muslija. Svaki kalup lupite o radnu površinu kako bi višak vazduha izašao. Nakon toga napunite kalupe do vrha i za kraj pospite sa još malo muslija. 

4. Ponovno lupite svaki kalup i stavite drvene štapiće. Držite u zamrzivaču najmanje 6 sati.

Izvor: Kiwi