1. Umutiti najpre žumanca i šećer, zatim dodati puter i na kraju brašno i prašak za pecivo.Utapkati testo u podmazan pleh i peći na 180 stepeni.


Sastojci:

6 žumanaca

350 g šećera

1 vanil šecer

200 g putera

pola kašičice praška za pecivo

250 g brašna

maline po želji

100 gr mlevenih oraha

2. Pripremiti 100 gr mlevenih oraha.

3. Umutiti čvrst sneg od šest belanaca, 300 g šećera i 1 vanil šecera.

4. Kad je testo rumeno posuti po njemu samlevene orahe, rasporediti maline i sve prekriti belancima, pa vratiti u rernu da se suši na oko 100 stepeni. 

5. Umesto malina dolaze u obzir jagode, a orahe mogu da zamene lešnici, bademi...

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa  

Izvor: Seoski turizam Srbije