1. Čokoladne kolačiće izmrvite na sitno ili izmeljite, dodajte im puter, pa mikserom mutite dok ne dobijete gustu smesu.


Sastojci:

Podloga:

340 g čokoladnih kolačića

110 g putera

Fil:

750 g krem sira

200 g šlaga

140 g čokoladnog krema

10 g ekstrakta vanile

55 g šećera u prahu

2. Smesu sipajte u kalup za čizkejk, pa je ostavite u frižider da se stegne.

3. Za fil umutite krem sir sa šećerom u prahu i ekstraktom od vanile, dok ne dobijete kremastu smesu.

4. U drugoj posudi umutite šlag i dodajte ga u smesu sa krem sirom.

5. Dobijenu smesu podelite na dva dela i u jednu polovinu sipajte čokoladni krem.

6. Na pripremljenu podlogu kašikom sipajte jedan, pa drugi fil i tako naizmenično. Kada popunite ceo kalup, filove pomešajte i nožem napravite ukrasne šare na vrhu.

7. Čizkejk ostavite u frižideru 6 sati da se ohldi i stegne.