1. Umesiti margarin, brašno, sok od limuna, malo narendane limunove kore i vanilin šećer. Testo mora da je srednje tvrdoće i ne sme da se mrvi i drobi. 


Sastojci:

300 margarina

150 g šećera u prahu + za valjanje vanilica

oko 500 g brašna

sok od jednog limuna i sitno narendana korica

1 vanilin šećer

džem po želji

2. Prekrijte ga providnom folijom i sačekajte oko 20-tak min. 

3. Kada se testo odmorili, rasklagijajte ga na pola centimetra i modlicom vadite kolutiće.

4. Ređajte u pleh na koji ste stavili papir za pečenje i ostavite da se peku u predhodno zagrejanu rernu na 200c oko 10 min.

5. Kolutići ne treba da budu braon boje, već svetlije i kad se ohlada spajajte ih džemom i uvaljajte u prah šećer. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/