1. Poslagati na dno dubljeg pleha red keksa umočenog u mleko.
2. Ispasirati višnje ili izblendira i dodati sok i šećer, pa staviti da provri. Ostaviti 1 -2 min.
3. Umutiti gustin sa malo vode i zakuvati. Gustin ne sme da ima grudvica.
4.Mešati dok se ne zgusne pa skloniti sa vatre i odmah preliti preko keksa.
Ostaviti da se hladi.
5. Od mleka odvojiti jednu čašu, a ostatak staviti da provri.
6. Pomešati puding i šećer sa ostavljenim mlekom da nema grudvica i kada mleko provri zakuvati.
7.Mešati dok se ne zgusne pa skloniti sa vatre i ostaviti da se hladi prekriveno kesom ili folijom.
8. Kada se ohladi penasto ulupati margarin sobne temperature sa šećerom u prahu pa mu dodati ohladjen puding i sve umutiti.
9. Zatim umutiti slatku pavlaku pa i nju dodati umućenpm filu i sve zajedno opet umutiti.
10. Naneti ovaj fil preko stegnutog želea.
Preko dekoracija može po želji, na primer šlagom.
Dobro ohladiti pa služiti.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: brzikolaci.com