1. Jaja penasto izmiksajte sa šećerom i limunovom korom. Dodajte ulje i jogurt, a zatim dodajte i suve sastojke – kokos, brašno i prašak za pecivo.


Sastojci:

2 jaja

200 g šećera

narendana kora ½ limuna

200 g  jogurta

100 ml ulja

200 g + 2 kašike glatkog brašna

1 prašak za pecivo

50 g kokosa

500 g svežih jagoda

Posip

bademovi listići

pistaći

kokos

2. Biskvitnu smesu još jednom izmiksajte da se svi sastojci sjedine.

3. Oprane i očišćene jagode narežite na veće komade, a zatim ih pomešajte s dve kašike brašna.

4. Okrugli kalup za pečenje (26-28 cm) obložite masnim papirom pa izlijte pola biskvitne smese. Preko biskvitne smese naređajte polovinu jagoda pa prelijte ostatak biskvitne smese. Na kraju rasporedite preostale jagode i pospite kolač mešavinom pistaća, bademovih listića i kokosa.

5. Kolač pecite 25-30 minuta na temperaturi od 180° C. Čačkalicom proverite je li pečen. Pre posluživanja kolač ohladite na sobnoj temperaturi.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusaŠta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: dnevno.hr