1. Mikserom pomešajte šećer i jaja i dodajte suve sastojke da dobijete gustu glatku smesu. Umešajte rastopljeni maslac, mleko i slatku pavlaku i dobro izmiksirajte.


Sastojci:

130g glatkog brašna

20g gustina

pola praška za pecivo

1 vanilin šećer

burbon vanil šećer ili kašika ruma

kašičica cimeta

100g šećera

4 jaja

20g maslaca

200ml mleka

150ml slatke pavlake

5-6 šljiva (ili više, po želji)

prah šećer za posipanje

2. Kalup premažite maslacem i izlijte smesu u njega. Dodajte šljive isečene na polovine i pecite 40 minuta na 190 stepeni.

3. Pečeni kolač malo ohladite, pa ga posipajte šećerom u prahu i poslužite dok je još topao!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: stil.kurir.rs