Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tradicionalna francuska pita sa trešnjama

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Francuska trpeza ne može se zamisliti bez ovog deserta.

 Izvor: Profimedia/Shutterstock

1. Vatrostalnu posudu (20×28 cm) premazati puterom, obložiti papirom za pečenje i posuti sa oko dve kašike šećera.


Sastojci:

600 g očišćenih tamnih trešanja

4 jajeta

100 g šećera

240 ml mleka

100 g brašna

prstohvat soli

½ kašičice ekstrakta vanile

1 kašičica tamnog ruma

30 g otopljenog putera

I još:

šećer u prahu

2. U jednom sloju poređati očišćene trešnje, pa ostaviti sa strane.

3. Jaja penasto umutiti, pa dodati šećer i nastaviti mućenje dok se kristali šećera ne rastope. Dodati brašno i promešati.

4. Zatim, dodati mleko, ekstrakt vanile i rum pa sve dobro umutiti.

5. Na kraju, dodati puter i mešati dok se sastojci ne povežu. (Testo će podsećati na ono za palačinke).

6. Pripremljenu smesu ravnomerno sipati preko poređanih trešanja.

7. Peći u ugrejanoj rerni na 180ºC oko 45 minuta tj. dok testo ne nadođe i poprimi zlatnobraon boju.

8. Isključiti pećnicu i ostaviti kolač da se postepeno ohladi i blago splasne. Zatim, izvaditi iz rerne i ostaviti da se potpuno ohladi.

9. Pre serviranja kolač posuti šećerom u prahu i servirati.

Savet: Kolač se može servirati i topao ali je mnogo ukusniji kada se prohladi. Klafoutis se najčešće priprema sa tamnim trešnjama, mada se može pripremati i sa višnjama, kajsijama ili borovnicama.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/  

Izvor: posaljirecept.rs

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti