1. Vatrostalnu posudu (20×28 cm) premazati puterom, obložiti papirom za pečenje i posuti sa oko dve kašike šećera.
2. U jednom sloju poređati očišćene trešnje, pa ostaviti sa strane.
3. Jaja penasto umutiti, pa dodati šećer i nastaviti mućenje dok se kristali šećera ne rastope. Dodati brašno i promešati.
4. Zatim, dodati mleko, ekstrakt vanile i rum pa sve dobro umutiti.
5. Na kraju, dodati puter i mešati dok se sastojci ne povežu. (Testo će podsećati na ono za palačinke).
6. Pripremljenu smesu ravnomerno sipati preko poređanih trešanja.
7. Peći u ugrejanoj rerni na 180ºC oko 45 minuta tj. dok testo ne nadođe i poprimi zlatnobraon boju.
8. Isključiti pećnicu i ostaviti kolač da se postepeno ohladi i blago splasne. Zatim, izvaditi iz rerne i ostaviti da se potpuno ohladi.
9. Pre serviranja kolač posuti šećerom u prahu i servirati.
Savet: Kolač se može servirati i topao ali je mnogo ukusniji kada se prohladi. Klafoutis se najčešće priprema sa tamnim trešnjama, mada se može pripremati i sa višnjama, kajsijama ili borovnicama.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: posaljirecept.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus