Donesite ukus Meksika i Latinske Amerike u vaš dom sa ovim super sočnim kolačem. Trileće se jednostavno pravi, a ovaj sa kokosovim mlekom je idealan za letnje mesece. Pored kokosovog sadrži i kondezovano kao i obično mleko.
Sastojci:
- 6 belanaca sobne temperature
- 360 g šećera
- 6 žumanaca
- 350 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 180 ml kokosovog mleka
Za preliv:
- 397 g kondezovanog mleka (1 konzerva)
- 180 ml kokosovog mleka
- 250 ml mleka
Za dekoraciju:
- kokos
Priprema:
Umutite belanca sa šećerom. Postepeno dodajte žumanca i sve vreme mutite. U dobijenu smesu sipajte pola količine prosejanog brašna i praška za pecivo, kao i pola količine kokosovog mleka i lagano promešajte. Zatim dodajte preostalo brašno i mleko i sjedinite.
Sipajte smesu u tepsiju 20x30 cm koju ste premazali puterom. Pecite na 180°C nekih 30-35 minuta. Pomešajte kondezovano, kokosovo i obično mleko, pa viljuškom izbušite ispečeni biskvit, pa ga isecite na kocke i prelijte sa mlekom. Gore pospite kokos.
Pokrijte i ostavite u frižideru preko noći ili minimum 3 sata.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs