MODERNA VERZIJA STARINSKE POSLASTICE - KOH SA ČOKOLADOM: 2 sastojka ga čine mekanijim i izdašnijim (VIDEO)

Najlepši recept za koh, čokolada mu daje specifičan šmek.

Printscreen/Instagram/Cookistwow

Koh je jednostavna i jeftina poslastica koju su nam roditelji pravili kada nije bilo puno namirnica u kući. Napravite modernu verziju starinskog kolača, a onda ga obogatite debelim slojem čokolade. Zbog slatke pavlake i krem sira je mekan, izdašan i ukusan, a oduševiće svakoga. Napravite kada vam banu prijatelji ili se samo uželite nečeg slatkog, a ne previše komplikovanog. 

Sastojci: 

  • 600 g krem sira (sobne temperature)
  • 200 g šećera
  • prstohvat soli
  • 4 jajeta
  • 360 ml slatke pavlake
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 4 kašike brašna
  • otopljena čokolada 

Priprema: 

Umutite krem sir, vanilu, šećer i so, a zatim postepeno dodajte jaja i mutite.  Dodajte prosejano brašno i opet sjedinite mikserom. Sipajte pavlaki i nastavite da mutite. U kalup stavite pek papir, ali tako da viri iz kalupa. Preko na isti način stavite još jedan, pa sipajte testo. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40-45 minuta. Ohladite na sobnoj temperaturi sat vremena, pa prebacite u frižider još 5 sati. Otopite čokoladu i prelijte. 

This browser does not support the video element.

Koh sa čokoladom  instagram/cookistwow

This browser does not support the video element.

Koh sa čokoladom  instagram/cookistwow

Izvor: Stvar ukusa